Un român a inventat mașina de făcut bani. Sustrage legal zeci de mii de euro din bănci


Un cercetător român pe probleme de securitate IT, Adrian Furtună, a reușit să creeze o mașină de făcut bani, iar jurnaliștii de la BBC au fpcut o prezentare pe larg a aparatului inedit.

Mașina de făcut bani construită de român exploatează procedura de rotunjire la schimburile valutare în favoarea clienților băncii, potrivit site-ului HD Satelit.

Dacă mașinăria este setată să ruleze la viteza maximă ar putea genera aproximativ 70 de euro pe zi, prin efectuarea de mii de tranzacții mici, iar îÎntr-un an ar scoate peste 25.000 de euro fără să încalce vreo lege.

Dispozitivul a fost creat de specialistul român după ce a observat ce se întâmplă atunci când se schimbă anumite sume de bani, din leul românesc în euro.

Aceste tranzacții sunt rotunjite în favoarea clientului, astfel încât se obține o sumă mai mare bani decât a fost inițial tranzacționată.

"Trucul este că utilizatorii pot alege sumele pe care doresc să le schimbe, astfel încât rotunjirea se va face întotdeauna în favoarea lor", a declarat Furtună pentru BBC.

Sumele tranzacționate sunt foarte mici, de 0.005 de euro, astfel că este devoie de mii de tranzacții pentru a genera o sumă semnificativă.

Mașinăria a fost proiectată pentru a verifica respectiva gaură de securitate, deoarece multe banci folosesc dispozitive de autentificare pentru a securiza tranzacțiile online.

Comentarii Facebook