Un român a găsit 95.000 de euro într-un dulap cumpărat pe OLX. Ce a urmat

 

Un tânăr din Timiș a găsit într-un dulap cumpărat pe Olx suma de 95.000 de euro în bancnote de 500 de euro. Samuel Stănici, 33 de ani, spune că nu a mai putut dormi, crezând că mafia va da năvală peste el. 

 

Samuel a povestit că a verificat mobila înainte de a o cumpăra, dar nu a văzut nimic suspect. Abia acasă, după o săptămână, unul dintre copii a găsit în dulap o cutie metalică. El spune că nu s-a bucurat, ci a suferit un șoc și un stres uriaș. 

 

Samuel și-a contactat un prieten, pe Mircea, de la biserica penticostală din Bichigi, iar împreună au pornit în găsirea proprietarului banilor. ”Mă gândeam că poate banii nu sunt ai celui de la care am cumpărat mobila, poate a stat în chirie. Eu am vrut să fiu sigur sută la sută că banii merg acolo unde trebuie”, a declarat Samuel. 

 

Cei doi au făcut muncă de detectivi și au aflat că tânărul care a vândut mobila a moştenit casa de la tatăl său şi a vândut mobilierul. Samuel și Mircea au ajuns la concluzia că cel care le-a văndut mobilierul nu știa nimic despre cutia cu bani și s-au decis să îl abordeze. I-au spus că au găsit în mobilă nişte bani, dar nu i-au spus despre ce sumă este vorba și l-au chemat la Bichigi să îi înmâneze banii.

 

Proprietarul mobilei şi al banilor a dorit să îşi păstreze anonimatul, dar l-a recompensat pe Samuel cu suma de 9.500 de euro. ”A fost un gest foarte frumos. L-am apreciat mult. Putea să păstreze banii, dar a decis să îi returneze. M-a mişcat. Rar mai găseşti aşa oameni”, a declarat bărbatul din Arad.

 

Eu cred că Dumnezeu m-a încercat să vadă cât sunt de legat de bani. Îţi dai seama că după ce te vezi cu atâţia bani, poţi să spui că stai liniştit. Eu sunt învăţat cu munca. Pentru mine e un stres să ai bani aşa mulţi. Mie îmi place să lucrez. Fericirea nu e în banii ăştia. Eu puteam să păstrez banii liniştit, dar nu m-au atras să îi ţin pentru mine. Eu am vrut ca banii să meargă unde trebuie şi atâta tot. Important e cum te pui seara în pat. Eu nu mai aveam linişte niciodată. Nu puteam să mă bucur de nişte bani care erau ai băiatului”, a mai declarat Samuel Stănici, conform Adevărul.ro.

Comentarii Facebook