Marti 29 Noiembrie

Membru al Comisiei pentru Transporturi: Aplicațiile de ridesharing sunt viitorul


Ionuţ Moşteanu, membru al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură, a declarat, marți, că ridesharing-ul reprezintă viitorul şi compensează dinamic nevoia de transport urban.

Proiectul de ridesharing are nevoie de o reglementare. Ne-am trezit că oamenii îl folosesc, pentru că acesta este viitorul, evident, însă trebuie să vedem cum îi facem un cadru legal. Cele două proiecte, de ridesharing şi cel de taximetrie, trebuie aduse împreună, aceste două modalităţi de transport sunt şi vor fi complementare”, a precizat Ionuţ Moşteanu, în cadrul Conferinţei „Transportul Urban în Era Digitală”, marţi, la Palatul Parlamentului, conform Mediafax.

Conform acestuia, conceptul de ridesharing poate compensa nevoia de transport urban.

Aşa cum a fost gândit ridesharing-ul, a fost să compenseze în mod dinamic nevoia de transport urban, şi cred că asta face, de cele mai multe ori, şi este foarte bine că există. Este un serviciu complementar pentru un serviciu clasic. Această abordare dinamică ar trebui să reducă congestia în trafic şi să reducă poluarea”, este de părere Moşteanu.

Acesta mai precizeacă că, în ceea ce priveşte politicile de protecţie a mediului, „multe instituţii ale statului nu-şi fac treaba, iar autorităţile locale ar trebui să dea tonul la cumpărarea de autovehicule electrice”, a mai precizat Moşteanu, care a mai menţionat faptul că „suntem într-un oraş care tocmai a cumpărat 400 de autobuze diesel, care vor merge pe motorină 14 ore pe zi”.

Comentarii Facebook