Un roman a cumparat manuscrisele lui Cioran si le doneaza statului roman


Un om de afaceri roman stabilit la Paris a cumparat manuscrisele si documentele care i-au apartinut scriitorului Emil Cioran si care au fost scoase la licitatie.

Cumparatorul este George Brailoiu, un om de afaceri roman stabilit la Paris, care a platit 405.000 de euro operele lui Cioran.

"Eu am scris toate cartile mele din ratiune medicala. Am observat ca pentru mine reprezinta o eliberare. Realmente am scris din necesitate. Pentru mine este terapeutica. Literatura a fost doar un pretext", spune Emil Cioran despre scrierile sale.

Licitatia a marcat un secol de la nasterea lui filosofului Emil Cioran. Cumparatorii au putut cumpara diploma de bacalaureat a scriitorului, legitimatii si manuscrise.

George Brailoiu a anuntat ca toate documentele cumparate vor fi donate statului roman. "Este o onoare pentru mine sa fi putut cumpara o parte din opera marelui filosof.

La licitatie a participat, telefonic, si Biblioteca Centrala Universitara, dar statul roman nu a reusit sa achizitioneze niciun obiect al scriitorului.

Comentarii Facebook