Un robot scrie știri pentru publicația Los Angeles Times

 

Un robot a reușit să scrie breaking news-ul apărut în publicaţia Los Angeles Times despre seismul din California.

 

Los Angeles Times a fost primul ziar care a publicat un articol despre seismul de luni - şi a reuşit această performanţă graţie unui "jurnalist-robot". Jurnalistul şi programatorul Ken Schwencke a creat un algoritm care generează în mod automat un articol scurt atunci când se produce un seism. Ken Schwencke a explicat pentru revista Slate că, în general, este nevoie de trei minute pentru ca o ştire să apară online, scrie adevarul.ro

 

”Robo-jurnalismul” este utilizat tot mai mult în redacţiile din lumea întreagă, afirmă bbc.co.uk. LA Times este un pionier în această tehnologie care se bazează pe surse de încredere - precum US Geological Survey - şi care introduce date noi într-un format creat anterior. Pe lângă ştirile despre seisme, noua tehnologie foloseşte un alt algoritm pentru a genera ştiri despre infracţionalitatea din oraş - în acest caz, editorii sunt aceia care aleg ştirile ce au nevoie de o atenţie specială. 

 

Ken Schwencke a spus că robotul nu va înlocui jurnalistul. ”Este un format suplimentar. Îi scuteşte pe oameni de mult timp şi, pentru un anumit tip de ştiri, adună informaţii de pe piaţă la fel de bine cum ar face-o oricine altcineva. După cum văd eu lucrurile, acest format robotizat nu îi ia nimănui locul de muncă, ci face ca locul de muncă al fiecăruia să devină mai interesant”, a adăugat Ken Schwencke.

Comentarii Facebook