Un maghiar fără o mână a alergat cu drapelul României de la Aiud la Alba Iulia

 

Ultramaratonistul Levente Polgar Ioan a alergat cu prilejul Zilei Naţionale a României, joi dimineața, de la Aiud la Alba Iulie, fluturând drapelul, într-un semn de respect.

 

Polgar Ioan este unul dintre cei mai buni alergători din judeţul Alba în ciuda handicapului pe care îl are. El şi-a pierdut mâna dreaptă la şase ani în urma unui accident feroviar. ”Alerg de la Aiud la Alba Iulia de Ziua Naţională, cu drapelul tricolor, sub umbrela Invictus, în semn de respect pentru militarii şi soldaţii care luptă în teatrele de operaţiuni, dar şi pentru cei căzuţi pentru apărarea patriei. Sacrificiul impune respect”, a declarat Levi, potrivit ziarului Adevărul.

 

El a fost însoţit de un prieten, Mircea, care este cadru militar. Sportivul aiudean în vârstă de 35 de ani a terminat curse de peste 100 de kilometri, şi a parcurs România de la Est la Vest în două săptămâni. Un accident stupid din copilărie i-a mutilat mâna dreaptă, însă această nenorocire nu l-a împiedicat să devină un sportiv de performanţă. Levi aleargă maratoane şi ultramaratoane cot la cot cu sportivi sănătoşi, pe care, uneori, îi şi depăşeşte în clasament.

 

Levi a plecat la ora 7.00 din Aiud şi şi-a programat să ajungă la Alba Iulia în intervalul 09.30 - 10.00, urmând să participe la evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României. Distanţa dntre Aiud şi Alba Iulia este de aproximativ 30 de kilometri.

Comentarii Facebook