Un bărbat de culoare i-a cerut lui Băsescu, la Chișinău, UNIREA cu România - FOTO

 

Un grup de simpatizanți ai Uniunii Europene i-au cerut lui Traian Băsescu unirea cu România, miercuri, 17 iulie, în cadrul unei mici manifestări din timpul vizitei de la Chișinău. 

 

Comuniștii au fost și ei prezenți și i-au transmis lui Băsescu să plece acasă. 

 

A venit mareșalul Băsescu și cine știe ce ordin o să dea acum. Noi suntem categoric împotriva vizitei forțelor străine în republica noastră”, a spus unul dintre susținătorii comuniștilor.

 

Am venit să îi arătăm președintelui României că aici nu este România. Că ăsta este statul independent Moldova”, a mai spus cineva.

 

Au fost și manifestanți care au cerut unirea cu România. ”Noi vrem unitate, Uniunea Europeană și NATO și unire cu neamul românesc”, a spus un bărbat de culoare, conform Știrile protv.

 

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, miercuri, la Chişinău, cu reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova și a spus că unirea poate fi făcută numai dacă o cere statul vecin.

 

Să facem mai întâi unirea şi aşa ne integrăm şi în UE”, a spus tânăra, iar preşedintele Băsescu a replicat: ”Domnişoară, cereţi-o şi o vom face!”.

 

Șeful statului a fost aplaudat. ”UE e locul în care ne vom reîntâlni, unde vom fi din nou împreună, cum am fost după marea Unire. UE este locul în care frontierele dispar, în care toţi circulăm de la unul la celălalt, valorile fiecărui popor sunt valori ale UE, acolo unde de fapt toţi dobândim o nouă identitate, alături de cea originară, cea de cetăţeni europeni”, a mai spus Băsescu.

 

Băsescu nu a ezitat să facă o baie de mulțime la Chişinău. S-a întâmplat după ce a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare. Băsescu a fost aclamat de majoritatea celor prezenți, transmite UNIMEDIA.

 

Mulțimea adunată în centrul Capitalei a scandat „Băsescu, Băsescu!”, „Unire, Unire!” și „Basarabia, pământ românesc”. Unii au reușit să îl îmbrățișeze pe șeful statului vecin și să facă poze cu el.

Comentarii Facebook