Un barbat a murit in fata unui spital recent desfiintat

Rudele barbatului de 41 de ani nu stiau ca Spitalul din Balcesti a fost inchis si l-au dus acolo. Bolnavul a murit in timp ce astapta o ambulanta sa il transporte la alta unitate.

 

Rudele bolvanului care acuza dureri abdominale l-au transportat la Spitalul din Balcesti, fara sa stie ca acesta a fost desfiintat de la 1 aprilie. Vazand ca spitalul e inchis, acestia s-au adresat ambulantei, dar singura masina era plecata la o alta solicitare. Barbatul a murit in fata unitatii medicale.

 

"Am cautat medici, dar nu era nimeni. Spitalul era inchis. Au iesit niste asistente, s-au uitat si au intrat inauntru. Si ambulanta a venit greu. Din cate am inteles venea din Dragasani, de aceea nu a putut ajunge mai repede. De la salvare s-au uitat la dansul. Au zis ca e decedat si nu se mai poate face nimic", a declarat Alexandru Voinea, unul dintre vecinii pacientului mort, la Realitatea Tv.

 

"Un fost salariat, un asistent medical care se afla in curtea spitalului, mi-a adus la cunostinta decesul pacientului. Am anuntat autoritatile, chiar si pe primar. Dansul era plecat intr-o deplasare si s-a intors la Balcesti. Intamplator, am aflat ca exista si reprezentanti ai Directiei Sanitare in zona. Probabil vor mai muri si altii. Atat timp cat nu ai cu ce sa asiguri urgenta. Ambulanta din Balcesti nu are decat sofer", a declarat Daniela Papadie, economist la spitalul din localitate.

 

"Acest caz de la Valcea a fost atipic. S-a sunat la 112 si un alt vecin a plecat la Balcesti cu pacientul. Cand s-a dat anuntul pacientul era in stare de inconstienta. Cand a ajuns la Balcesti unde intr-adevar au declarat pacientul decedat si nu au mai dat primul ajutor. Dupa ce a plecat pacientul spre Balcesti a fost trimisa o ambulanta la intalnire, dar nu s-a putut lua legatura si ambulanta l-a ajuns din urma, dar medicii de la Balcesti l-au declarat deja mort. Era mai bine sa fie tinut pe loc si sa primeasca indicatii de prim ajutor decat sa fie transportat cu o masina personală", a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Comentarii Facebook