Un bărbat a devenit homosexual după ce a luat o pastilă. Vezi ce medicament i-a cauzat afecțiunea


Un francez pretinde că s-a transformat într-un homosexual dependent de sex din cauza unui tratament împotriva bolii Parkinson.

Didier Jambart, un francez în vârsta de 52 de ani, a dat în judecată compania GlaxoSmithKline pentru suma de 166.000 de lire sub pretextul că un medicament produs de ei ai- cauzat schimbări majore de personalitate.

După ce a început să ia medicamentul ReQuip, Jambart a sesizat o serie de schimbări ale personalității sale. Acesta a devenit foarte compulsiv, a devenit depent de sex și de jocurile de noroc și a început să se îmbrace în femeie pentru a se expune pe internet.

Bărbatul pretinde că a avut mult de suferit din cauza tratamentului, fiind violat la întalnirile pe care le stabilea cu bărbați necunoscuți și chiar a încercat să se sinucidă în repetate rânduri.

"Dupa ce am luat medicamentele prima data, eram plin de energie. Ma trezeam la patru dimineata si alergam zece kilometri si jumatate. Apoi neurologul meu a marit doza si mi-am pierdut controlul complet. Am descoperit jocurile online de noroc, iar la inceput era distractiv, insa am devenit dependent. In total am pierdut intre 60.000 si 90.000 de lire sterline. Apoi, in noiembrie 2005, neurologul meu mi-a marit din nou doza, iar dependenta s-a agravat, pana cand am ajuns sa pierd lunar 8.000 de lire. Am furat carduri bancare de la prieteni si colegi si le-am folosit sa pariez. De asemenea, am vandut jucariile copiilor si am imprumutat bani. Uneori simteam impulsul de a ucide pe cineva. Am inceput sa caut barbati pentru sex si sa ma expun pe internet. Cei de langa mine pur si simplu nu intelegeau ce se intampla. Numai in 2006 am descoperit ce se intampla, dupa ce am accesat un site canadian. Am cerut ajutor si mi s-a spus despre efectele secundare, am primit sfaturi medicale avizate, iar doctorii mi-au explicat ca sunt victima unei dependente. Nu am fost avertizat in legatura cu efectele secundare, chiar daca ele au aparut pe prospect in 2006, semn ca producatorii stiau despre riscuri cu mult inante", a declarat barbatul in fata judecatorilor, informează The Sun.

Acum un an și jumătate o curte din Nante i-a oferit lui Didier Jambart câștig de cauză și i-a oferit despăgubiri morale de 100.000 de lire.

ReQuip, comercializat și sub numele de Ropinirole, este prescris de medici pentru a controla nivelul de dopamină din creierul bolnavilor de Parkinson.

Comentarii Facebook