Miercuri 17 Aprilie

Uleiul de măsline, aliatul perfect al celor care vor să slăbească


Potrivit specialiștilor, uleiul de măsline, comparativ cu alte grăsimi naturale, poate da senzația că ne-am săturat de mâncat mult mai rapid, acest lucru fiind de maje ajutor persoanelor care vor să slăbească sau a celor care vor să se menţină în formă fără a mai acumula kilograme în plus.

Un grup de cercetători germani şi austrieci a studiat beneficiile medicale a patru grăsimi naturale ce se regăsesc în regimurile alimentare normale: untul, untura, uleiul de rapiţă şi cel de măsline. De-a lungul a trei luni, voluntarii implicaţi în studiu au consumat zilnic 500 de grame iaurt amestecat cu una dintre cele patru grăsimi.

Rezultatele au arătat că cel mai săţios a fost iaurtul combinat cu ulei de măsline. Mai mult, niciunul dintre cei care au urmat această dietă nu s-au îngrăşat în cele 3 luni de studiu.

Grupul de subiecţi care a consumat ulei de măsline a avut o concentraţie mai mare de serotonină, hormonul saţietăţii”, a declarat coordonatorul studiului Dr. Peter Schieberle.

Având în vedere că uleiul de rapiţă are acizi graşi similari cu cei ai uleiului de măsline, oamenii de ştiinţă de la Technische Universität München (TUM) au dorit să afle ce anume îl face pe acest al doilea ulei să aducă atât de multe beneficii pentru sănătate.

Bănuiala lor a fost aceea că un rol important în acest proces îl joacă compuşii aromatici. Pentru a testa teoria ei au realizat un al doilea experiment în care au existat doar două grupuri de voluntari: unul de control care a primit iaurt simplu şi un altul care a consumat iaurt cu extracte de compuşi aromatici.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook