Udrea ii obliga pe proprietarii de locuinte sa-si repare fatadele cladirilor!


Ministerul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a initiat un proiect de lege prin care sa ii oblige pe proprietarii de locuinte cu fatade degradate sa le repare.

"Detinatorii de orice fel ai cladirilor care, prin nivelul de degradare a sistemului de inchidere perimetrala, pun in pericol sanatatea, viata, integritatea fizica si siguranta populatiei si/sau afecteaza calitatea mediului inconjurator, a cadrului urban construit si a spatiilor publice urbane, in temeiul si cu respectarea legislatiei in vigoare privind calitatea in constructii si a prezentei legi, sunt obligati ca, din proprie initiativa, sa ia masuri de realizare a lucrarilor de interventie pentru reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei cladirilor" se arata in proiectul de legei.

"Datorita vechimii fondului construit existent se constata o crestere ingrijoratoare a accidentelor grave provocate de desprinderea / prabusirea unor elemente de construcţie de la nivelul fatadelor si invelitorilor/teraselor cladirilor care, prin nivelul avansat de degradare, pun in pericol siguranta si sanatatea populatiei, amenintand dreptul la viata si dreptul la integritate fizica a tuturor persoanelor apartinand comunitatii locale sau a celor care tranziteaza localitatea", mai precizeaza Ministerul Dezvoltarii Regionale.

Amenzile aplicate primarilor care nu fac identificarea cladirilor si a proprietarilor lor este cuprinsa intre 10.000 si 15.000 de lei.

Proprietarii de cladiri care au fost notificati sa-si le renoveze si nu fac acest lucru risca amenzi intre 5.000 si 8.000 de lei.

Comentarii Facebook