UDMR a depus un proiect de modificare a legilor penale, iar abuzul în serviciu să se aplice și magistraților

 

UDMR a depus un proiect de modificare a legilor penale, care prevede, între altele, ca abuzul în serviciu să fie extins și la magistrați care ”cu rea-credința sau gravă neglijență a comis una din acțiunile care au condus la situația generatoare de daune”.

 

UDMR vrea practic să modifice articolului 542 din Codul de Procedura Penală precum și adăugarea unui nou alineat, care prevede că "Fapta persoanei care cu rea-credința sau gravă neglijență a comis una din acțiunile care au condus la situația generatoare de daune constituie abuz în serviciu și se pedepsește conform art. 297 alin. (1)." 

 

Ce a afirmat deputatul Marton Arpad pentru PressOne referitor la articolul privind abuzul în serviciu pentru magistrați:

 

”Normal este, conform articolului actual din Codul Penal pentru abuzul în serviciu, ca acest articol să se refere inclusiv la magistrați, dar, în cel mai rău caz, persoana este îndepărtată din magistratură. Nu răspunde penal", a declarat deputatul Marton Arpad pentru PressOne.

 

Acesta susține că acum un medic răspunde penal, un profesor răspunde penal, însă ”dacă a stat cineva degeaba 10 ani în închisoare, procurorul și judecătorul care sunt vinovați nu plătesc deloc”.

 

Judecătorul Cristi Danileț spune că există deja un cadru legal pentru răspunderea magistraților. El cataloghează drept "inutile" cele două articole privitoare la sancțiunile financiare și penale care pot fi aplicate judecătorilor și procurorilor.

Comentarii Facebook