TVR are datorii de 100 de milioane de euro! Un senator PSD cere implicarea DNA


Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat ca TVR a ajuns sa acumuleze datorii de 100 de milioane de euro si cere implicarea DNA si a Curtii de Conturi.

"Azi (n.r., luni) am sesizat Curtea de Conturi, am anexat aceasta stenograma a CA, pentru ca aceia care fac aceste verificari sa vada exact care este situatia televiziunii asa cum a fost expusa acolo de domnul presedinte-director general Lazescu. si fac un apel la DNA sa se autosesizeze. Cred ca este important ca aceasta institutie (n.red. DNA) sa nu se ocupe numai de persoane adversari politici ai domnului Basescu, ci si de persoane care il invita pe domnul presedinte sa aiba unde sa isi expuna punctele de vedere, dar pe banii nostri ai tuturor.

Vreau sa se autosesizeze si DNA pentru ca este vorba de mai multe infractiuni, una dintre aceste acestea fiind stopajul la sursa. Odata si odata trebuie ca cineva sa faca o curatenie in TVR. Daca nu putem face noi in Parlament, pentru ca suntem in opozitie si degeaba cerem sa se discute rapoartele SRR si SRTV, macar sa se implice celelalte institutii ale statului unde nu exista algoritm politic, cel putin la nivel declarativ", a declarat Lia Olguta Vasilescu, la Craiova, intr-o conferinta de presa.

Senatorul PSD a dat si cateva exemple: un meci de fotbal pentru care TVR a platit 250.000 de euro si un milion de euro cheltuiti numai pe benzina.

Lia Olguta Vasilescu a scris pe blogul sau ca TVR a ajuns la datorii de 100 milioane de euro si a prezentat o stenograma a sedintei Consiliului de Administratie din 29 noiembrie 2011.

 

Citeste AICI stenograma sedintei.

Comentarii Facebook