Turcia a instaurat, din nou, starea de urgență! Ce se întâmplă



Autorităţile turce au reintrodus starea de urgenţă la Istanbul şi au desfăşurat efective suplimentare din cadrul forţelor speciale ale poliţiei, relatează TASS, care preia informaţii transmise de agenţia de ştiri Anadolu.

Potrivit agenţiei, şeful poliţiei a fost instruit să doboare orice elicopter care decolează fără permisiune, iar echipaje înarmate de poliţie patrulează străzile, scrie Mediafax.

De asemenea, polițiștii din Istambul au primit și întăriri, aproximativ 1.800 de membri ai forțelor speciale, pentru a contracara eventuale acţiuni al susţinătorilor puciului.

În cursul nopții și duminică seara au avut loc mai multe ciocniri armate între participanții la lovitura de stat militară și autorități, cele mai notabile având loc în apropierea aeroportului internaţional Sabiha Gokcen din Istanbul, precum şi la baza aeriană din oraşul Konya.

În seara de vineri spre sâmbătă, forțele militare din Turcia au încercat să preia controlul asupra țării și să îl dea jos pe președintele Erdogan, însă tentativa acestora a eșuat. În urma acțiunilor militarilor cel puţin 290 de persoane au decedat, iar peste 1.400 au fost rănite în confruntări.

Comentarii Facebook