Trenurile Intercity, Rapid, Accelerat si Personal vor disparea in acest an. Vezi cu ce vor fi inlocuite!

Ministerul Transporturilor va inlocui pana la sfarsitul anului categoriile de trenuri ale CFR Calatori, in conformitate cu legislatia europeana.

 

Astfel trenurile Intercity, Rapid, Accelerat si Personal vor deveni din luna decembrie 2011 trenuri Intercity, InterRegio si Regio. Ministerul Transporturilor va fi nevoit sa modifice si tarifele biletelor in functie de noile grupe de trenuri, informeaza Mediafax.

 

Trenurile Intercity vor fi impartite in Eurocity IC (opereaza intre orase importante, in trafic national sau international), Euronight IC (aceleasi caracteristici, dar opereaza noaptea), Intercity IC (opereaza intre orase importante, incluzand destinatii internationale, circula cu o viteza medie de minim 60 km/h) si Intercity Night (au in plus vagoane de dormit si cuseta).

 

Trenurile InterRegio vor fi impartite in InterRegio IR (opresc in principalele gari si au o viteza medie minima de 45 km/h) si InterRegio Night (viteza minima de 40 km/h, au vagoane de dormit si cuseta).

 

Trenurile Regio, impartite in Regio Express, Regio Urban/Suburban, vor avea functia unor trenuri personale sau de navetisti.

Comentarii Facebook