Trei dintre cele mai SFÂŞÂIETOARE dureri


Naştere sau durerea de măsea nu sunt nici pe departe cele mai supărătoare dureri.

Potrivit evz.ro, durerea care se situează pe locul 1 este "durerea sinuncigaşă" de cap, care este o afecţiune neurologică. Ea apare spontan, odată la ceva timp şi a cărei cauză rămâne încă un mister. Cele mai multe persoane afectate sunt bărbaţii. Timpul în care durerea persistă poate ajunge şi de la 15 minute până la trei ore sau chiar mai mult.

Durerea este atât de intensă şi supărătoare, încât femeile susţin că este mult mai intensă chiar şi decât naşterea. Metoda de tratare include morfină, însă medicii se plâng că nu e de ajuns pentru a calma odioasa afecţiune.

Pe locul 2 se clasează boala numitp Fothergill. Ea se caracterizează prin valuri de durere profundă în zona feţei. Apare odată la 15.000 de oameni, majoritatea peste 50 de ani, dar numărul ar putea fi mai mare pentru că adesea este greşit diagnosticată.

Cauzele dureri rpvin de la nervii feţei, fie cei de la mandibulă, ochi sau maxilar, acolo unde s-a produs o disfuncţie. Cei afectaţi spun că zona feţei este extrem de sensibilă şi numai un curent de aer rece e de ajuns pentru a declanşa un episod dureros. Mai mult, senzaţia este comparabilă cu înjunghierea, arderea sau împuşcarea, mai scrie sursa citată.

Pe al treilea loc este Hidrosadenita supurativă, care afectează pielea, în special zonele în care se află glandele sudoripare, dar şi sânii sau partea dorsală. Se manifestă prin chisturi infectate de mărimea unui bob de mazăre. Poate dura şi câţiva ani de zile, adesea lăsând râni deschise.

Comentarii Facebook