Trei bloggeriţe de modă au lucrat la o fabrică H&M. Au venit acasă plângând - VIDEO

 

Trei bloggeriţe de modă din Norvegia au lucrat timp de o lună la o fabrică de haine din Phnom Penh, capitala Cambodgiei.

 

Ele au fost trimise de angajator, publicaţia Aftenposten, dar experiența a fost una cruntă.

 

Anniken Jorgensen, o bloggeriţă de 17 ani, a criticat faptul că H&M nu plăteşte salarii mai mari, dar și-a atacat și publicația pentru că nu prezintă mai multe imagini cu muncitorii şi condiţiile în care aceştia lucrează, scrie businessmagazin.ro.

 

Documentarul realizat în timpul perioadei în care cele trei au lucrat este un reality show numit "Sweatshop deadly fashion", şi arată condiţiile extrem de proaste din Cambodgia.

 

Ele au realizat cât de grea este viața pentru acești muncitori, iar spre finalul documentarului au început să plângă şi să critice vehement companiile ce deţineau fabrici în Cambodgia. ”Adevărul este că suntem bogaţi pentru că ei sunt săraci”, spune Ludvig Hambro, unul dintre producători, la finalul serialului. ”Suntem bogaţi pentru că ne costă doar 10 dolari să cumpărăm un tricou de la H&M”, a mai spus acesta.

 

În Cambodgia salariul minim a crescut de la 80 de dolari pe lună la 128 de dolari, după incidete grave. 

 

H&M a replicat acestui documentar și a precizat că ”acest program nu este reprezentativ pentru programul companiei de responsabilitate socială şi prezintă o imagine greşită a modului în care ne tratăm angajaţii”.

Comentarii Facebook