Vineri 29 Mai

Trecem la ora de iarna in noaptea de sambata spre duminica


Romania trece la ora de iarna in noaptea de sambata spre duminica, 29 spre 30 octombrie, cand ora 4.00 va deveni ora 3.00.

 

Astronomii precizeaza ca ziua de duminica va fi cea mai lunga din an, avand 25 de ore.

 

Trecerea la ora Europei Orientale nu modifica mersul trenurilor in vigoare. Trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare dupa ora oficiala de vara pana in noaptea de 29 - 30 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.
 
In noaptea de 29 spre 30 octombrie, cand ora 4.00 devine ora 3.00, toate trenurile de calatori care au ora de plecare din statiile de formare dupa ora 4.00, vor pleca la orele din mersul de tren in vigoare, respectand ora Europei Orientale.

Trenurile de calatori aflate in circulatie dupa ora 4.00, ora oficiala de vara, vor opri in statiile din parcurs stabilite, unde vor stationa pana la ora de plecare din orarul in vigoare dupa noua ora a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanta scurta pana la statia finala isi vor continua mersul pana la destinatie.

Avand in vedere ca si in tarile vecine trecerea de la ora de vara la ora Europei Orientale oficiala se face in aceeasi zi de duminica, 30 octombrie, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria si Ucraina, trenurile vor circula dupa orariile din mersul de tren în vigoare.

Comentarii Facebook