Traian Basescu: Se va simti mai mult austeritatea

Presedintele Romaniei crede ca austeritatea se va simti mai mult in 2011 si ca o crestere economica de 2% nu va duce la scaderea numarului somerilor.

 

"O crestere de 2% nu va diminua numarul somerilor. Se va simti mai mult austeritatea, pentru ca incepe in 2010 si se prelungeste si in 2011. Asta inseamnă o presiune pe nivelul de trai. Unii trec mai usor, altii trec extraordinar de greu, functionarii cu salarii mici, functionarii incepatori, pensionarii cu pensii mici. De aceea am spus ca intram intr-un proces de redresare, ca putem fi de-un optimism rezervat", a declarat presedintele Traian Basescu la Radio Romania Actualitati. Seful statului sustine ca forta de munca va fi reabsorbita abia cand economia va avea o crestere de 4%.

 

Presedintele sustine ca Romania are nevoie de semnarea unui nou acord cu FMI. "Noul acord cu FMI trebuie incheiat dupa ce il terminam pe cel actual, care se termina in aprilie 2011", a mai spus Basescu. El sustine ca detaliile privind acest acord vor fi stabilite la sfarsitul anului.

Comentarii Facebook