Miercuri 24 Aprilie

Traian Basescu crede ca cererea de amanare a intrarii Romaniei in spatiul Schengen este un act de discriminare

Presedintele Traian Basescu crede ca scrisoarea prin care cei doi ministri de interne, din Franta si Germania, cer amanarea intrarii Romaniei in spatiul Schengen este un act de discriminare.

 

"Dincolo de discriminare se ajunge la exagerari. Domnii ministri leaga accesul Romaniei in Schengen de gestionarea frontierelor la nivelul UE. Cei doi fac referire la politica de azil a UE ca si cum ar avea vreo legatura cu accesul Romaniei la Schengen. Este o argumentatie fortata, facuta din lipsa de argumente", a declarat presedintele Traian Basescu.

 

El admite ca Romania trebuie sa accelereze reformele in administatie, "sa fim eficienti in combaterea coruptiei si sa luam masuri de reforma in administratia publica". Traian Basescu sustine ca scrisoarea celor doi ministri contine si realitati care nu pot fi contestate, cum ar fi functionarea justitiei si a institutiilor statului.

 

"Apreciez ca scrisoarea celor doi ministri este un act de discriminare la adresa Romaniei. Introducerea de noi conditionalitati contravine dreptului european si creaza un precedent inacceptabil. Romania are un tratat de aderare la UE, in care sunt precis stipulate conditiile de acces in Schengen", a mai spus seful statului.

Comentarii Facebook