SOCANT! Torturat pana a murit in arestul Politiei Romane

Un barbat acuzat ca a furat o poseta de la o masa vecina intr-un restaurant a fost batut si lasat sa moara in arestul Politiei Capitalei.

 

In 14 Octombrie 2011, Dan Balan a fost retinut de Politia Capitalei din restaurantul "Pupaza din Tei" din Colentina, sub acuzatia de furt a unei genti, relateaza ziarul Adevarul.

 

Politistii care l-au dus la sectia 7 au inceput, potrivit martorilor, sa-l loveasca cu picioarele pe Dan Balan inca din restaurant. A doua zi dupa retinere instanta a aprobat arestarea preventiva pentru 29 de zile, iar pe 19 Octombrie s-a judecat recursul acuzatului.

 

La cateva ore de la proces Dan Balan a decedat in arestul Politiei , raportul medico-legal aratand ca "moartea a fost violenta" si ca "s-au constatat leziuni traumatice la nivelul membrelor si toracelui".

 

Asociatia pentru apararea drepturilor omului din Romania, APADOR-CH a intocmit un raport in urma discutiilor cu martorii care l-au intalnit pe Dan Balan intre momentul retinerii si momentul decesului.

 

Concluzia acestui raport este ca barbatul a fost batut si apoi i s-au refuzat ingrijirile medicale, lucru care i-a cauzat moartea.

 

Vezi mai multe detalii in Adevarul

 

Comentarii Facebook