Topul produselor care vor dispărea de pe piață în 5 ani. Vezi ce nu vei mai putea cumpăra



Tehnologia a avansat extrem de mult în ultimul deceniu, iar multe produse folosite în trecut își pierd tot mai mult din popularitate, fiind înlocuite cu alte gadget-uri mai performante și mai compacte.

Dacă acum 20 de ani floppy disk-ul era cel mai avansat produs de stocare, astăzi cloud computing-ul tinde să devină cea mai populară metodă de a stoca documente, fotografii, filme sau muzică, fără să fi nevoit să cari ceva în plus după tine, iar această tendință spre eficiență apare la toate device-urile.

Iată ce produse vor dispărea de pe piață în următorii 5 ani:

Aparatele GPS pentru masini

Cu atatea smartphone-uri vandute in ultima perioada, GPS-urile auto nu-si mai au rostul. Oricine isi poate folosi telefonul intelinget, intr-un suport special, pentru navigatie. Este in natura umana sa incercam sa inlocuim un produs care face un singur lucru, cu un altul mai inteligent, capabil sa indeplineasca mai multe functii. GPS-urile pierd teren in fata telefoanelor inteligente, iar marile companii producatoare stiu asta si incep sa se reorienteze.



Internetul prin dial-up

Inca mai sunt persoane care folosesc Internetul prin dial-up, in America vorbim chiar de 3% din utilizatori, insa conexiunile broadband sunt tot mai multe. Avem acces rapid la retea, la un pret rezonabil si stickuri de net pentru momentele in care suntem pe drum.



Camerele foto compacte

Se stie ce a patit Kodak, una dintre marile firme din domeniu. Telefoanele inteligente ameninta insa pe toata lumea, astfel ca aparatele compacte vor fi inutile. Multe smartphone-uri se apropie de calitatea oferita de acestea, iar unele au performante iesite din comun. Nokia are telefoane cu camera de 41 MP, asa ca nu trebuie sa mire pe nimeni faptul ca "sapunierele" vor disparea in cativa ani.

Nikon, Canon si Sony s-au orientat spre camere foto mai serioase, pentru utilizatorii care vor calitate, in timp ce compactele bunute se vand la noi cu preturi chiar si sub 200 RON.

Citește mai departe pe Yoda.ro

Comentarii Facebook