Top 7 alimente care agravează acneea

Ai grijă de tenul tău și folosești cele mai bune produse cosmetice pentru curățarea si hidratarea pielii, dar tot ai probleme cu acneea? Cauza ar putea să fie chiar alimentația ta.

În ultimii ani, s-a observat că tot mai multe persoane, indiferent de vârstă sau de sex, sunt afectate de acnee. Şi chiar dacă unii medici dermatologi susţin că nu există o legătură între alimentaţie şi acnee, există cazuri în care mai multe persoane au observat o agravare a acneei după ce au consumat anumite alimente.

Aşa că, dacă te numeri şi tu printre persoanele care nu mai ştiu cum să scape de acnee, chiar dacă respecţi regulile de îngrijire, poate este timpul să-ţi analizezi modul în care te alimentezi.

Produse din făină albă

Pe lista neagră sunt pizza şi pastele. Alimente cu un indice glicemic ridicat care pot să favorizeze apariţia acneei sau să o agraveze atunci când ea există deja. Din aceeaşi categorie fac parte şi cartofii prăjiţi, popcornul şi băuturile carbogazoase.

Explicaţia este una simplă. Un indice glicemic ridicat obligă pancreasul să secrete o cantitate mai mare de insulină. Aceasta atrage după sine modificarea balanţei hormonale din organism, iar de aici se ajunge la multiplicarea celulelor pielii în interiorul porilor (urmată de blocarea acestora) şi creşterea secreţiei de sebum. Şi aşa apare acneea.

Carnea roşie şi margarina

De asemenea, cantitatea de sebum secretată de piele poate fi influenţată şi de cantitatea de grăsimi din alimentaţie. De aceea, dermatologii recomandă reducerea aportului de alimente bogate în grăsimi. Se crede că cele mai nocive pentru persoanele cu ten acneic sunt grăsimile saturate (care se găsesc în cantitate mare în carnea roşie) şi cele hidrogenate (sau trans, care se găsesc în margarină şi în toate produsele obţinute cu ea).

Continuarea pe Eva.ro

Comentarii Facebook