Top 6 mituri despre slăbit



Toata lumea da sfaturi de slabit pentru ca toata lumea pare a fi specializata in nutritie in in dietele de slabit. Insa asa ajung sa se transmita informatii false, de la o persoana la alta, pentru ca intr-un final ele sa fie de luate de bune. Iata 6 mituri frecvente privind curele de slabire care circula printre femei!

Dieta fara grasimi este sanatoasa

FALS!

Nu trebuie sa excludem total grasimile din dieta, caci si acestea joaca un rol important in organism. Dar ca sa intelegem de ce unele grasimi sunt bune, trebuie sa stim cate ceva despre colesterol. Acesta este o substanta grasa, produsa in principal de ficat. Un nivel sanatos de colesterol in sange este absolut necesar pentru producerea de hormoni si pentru buna functionare a metabolismului celular. Exista colesterol bun, HDL, si colesterol rau, LDL.
Colesterolul rau, care se gaseste in grasimile saturate din carne, branza, unt, produse de patiserie etc, se depune pe peretii interiori ai arterelor.
Colesterolul bun, care se gaseste in grasimile nesaturate din ulei de masline sau avocado, transporta colesterolul depus pe artere inapoi la ficat. Asadar, femeile au nevoie zilnic de minimum 30 de grame de grasime, iar barbatii de minimum 40 de grame. Asadar nu este necesar sa se urmeze o dieta saraca in grasimi pentru a slabi, ci trebuie eliminate doar alimentele care contin grasimi saturate.

Dietele drastice sunt eficiente in slabire
FALS!

Or fi pe termen scurt… dar nimeni nu-si doreste sa fie tras prin inel doua saptamani si apoi o gogoasa ambulanta alte zeci de saptamani.
Pe termen lungpoate avea un impact negativ in ceea ce priveste revenirea rapida la greutate mare si starea de sanatate, in general. In plus, pe langa grasime, in dietele stricte se pierde si masa musculara. Asadar, trebuie aleasa o dieta echilibrata, de lunga durata si prin care se pot pierde kilogramele in plus usor si sanatos.

Continuarea pe Lyla.ro

Comentarii Facebook