Care este definiția ”bărbatului adevărat” în viziunea femeilor? Vezi ce spun cercetătorii


Potrivit unui studiu publicat recent în Marea Britanie, femeile consideră ”bărbatul adevărat” este acela care nu se teme de păianjeni și care mănâncă quiche (tartă cu brânză).

Un procent de 52% dintre femei consideră că un "bărbat adevărat" nu ar trebui să se teamă de păianjeni. Se pare însă că bărbaţii nu sunt de acord cu această idee, întrucât doar 10% dintre bărbaţii participanţi la acel studiu au împărtăşit această opinie.

În acest studiu, realizat pe un eşantion de 2.000 de persoane, cu scopul de a defini ceea ce înseamnă "un bărbat adevărat", teama de păianjeni a reprezentat una dintre puţinele chestiuni pentru care reprezentanţii celor două sexe au avut opinii diferite.

Potrivit autorilor studiului, bărbaţii ar trebui să uite cât mai repede de stereotipul potrivit căruia femeile îşi doresc un bărbat care arată bine, are un cont mare în bancă şi conduce un automobil de mari dimensiuni.

Femeile îşi doresc, de fapt, un bărbat care mănâncă quiche, care ştie să gătească şi care nu dă înapoi în faţa "corvezilor" casnice.

Studiul evidenţiază totodată diferenţele dintre ceea ce cred bărbaţii că reprezintă "bărbatul modern" şi ceea ce cred femeile despre aceasta.

Femeile cred că bărbatul trebuie să fie tradiţional şi să înţeleagă ceea ce înseamnă să fii un gentleman.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook