Sorin Ovidiu Vântu a fost eliberat de la Jilava


Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost eliberat de la penitenciarul Jilava în dimineața zilei de 1 mai, după ce a stat închis 1 an.

Vântu a fost condamnat în 21 iunie 2012 de către Curtea de Apel București la un an de închisoare cu executare, pentru șantajul împotriva lui Sebastian Ghiță. În decembrie 2012, Comisia Penitenciarului Jilava i-a scăzut 33 de zile din pedeapsă, fiind astfel eliberat la termen de 1 mai.

"Nu mi-a fost teamă timp de 12 ani, nu mi-e teamă acum. Se discută despre tot felul de fapte ale lui Vîntu, nu există niciun cuvânt despre sistemul care l-a ajutat să conducă România. El singur nu ar fi reuşit să facă ce a făcut.

Am ajutat Fondul. Am fost nevoită să ascund unele lucruri. Eu mi-am ispăşit vina.

Marea majoritatea a banilor ieşiţi din FNI au fost făcuţi în lipsa mea, cu semnătura mea imitată şi fără ştirea mea. Domnul Vîntu a condus el, cu mâna sa.

Numai într-un singur dosar s-a acceptat analiza grafologică -Banca Internaţională a Religiilor. În FNI nu mi s-a aprobat analizarea niciunei probe", a vorbit Ioana Maria Vlas despre omul de afaceri la Realitatea TV.

Comentarii Facebook