Top 4 metode să nu adormi la birou


S-a demonstrat recent că există un motiv clar pentru care ni se face somn la birou, mai exact este vorba de nivelul crescut de CO2 din spațiile închise și care au o ventilație slabă.


Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din New York şi Laboratorul Berkeley, nivelul de dioxid de carbon este de până la 10 ori mai ridicat în spațiile închise, iar acest lucru afectează puterea de concentrare și provoacă somnolență.

Iată care sunt cele mai bune 4 metode de prevenire somnolenței la birou:

1. Un exerciţiu de gimnastică. Mişcarea este un antidot sigur al somnolenţei. Un exerciţiu de yoga împotriva somnului: Uneşti mâinile deasupra capului şi le întinzi puternic ca şi cum ai vrea să atingi tavanul. Inspiri pe nas, îţi îndoi genunchii şi întinzi mâinile în faţă. Expiri şi sari cât de sus poţi, ducând mâinile deasupra capului. Repeţi de 6 ori exerciţiul şi somnul s-a dus.

2. Pune-ţi o plantă pe birou. Plantele te ajută să rămâi treaz, potrivit profesorului Virginia Lohr de la Univeristatea Washington. Cu cât ai mai multe frunze vii pe birou, cu atât mai bine sunt absorbite elementele poluatoare din aerul pe care îl respiri.

3. Încearcă bomboanele de mentă. Se pare că menta are un efect energizant instant. Dacă iei o bomboană mentolată, vaporii îţi vor curăţa căile respiratorii şi , respirând mai uşor, creierul tău va ieşi din starea de oboseală.

4. Ascultă muzică la căşti. Contrar aparenţelor, muzica nu are efectul de a-ţi accentua starea de somnolenţă, ci, dimpotrivă, alungă somnul. Psihologii de la Universitatea Brunel din Londra au arătat că impactul emoţional al muzicii îţi ridică nivelul energetic şi îţi deformează percepţia cu privire la timpul de lucru. Vei face totul mult mai uşor şi mai cu spor.



Sursa: DailyMail.co.uk

Comentarii Facebook