Teodor Meleşcanu a demisionat după EȘECUL de la alegerile din Diapora

 

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, și-a anunțat demisia de la conducerea Ministerului și și-a cerut scuze. 

 

Am preluat conducerea MAE la 10 noiembrie, cu 5 zile înainte de al doilea tur de vot. Obiectivul meu a fost ca, în timpul rămas, să aducem condiţiile de vot la un nivel cât mai apropiat de nevoile cetăţenilor.

 

La nivelul conducerii MAE, eu şi colegii din conducere, ne-am deplasat în ziua votului în toate secţiile în care au fost dificultăţi. Singurul lucru pe care nu l-am reuşit a fost suplimentarea secţiilor de votare, deşi am soliciatat BEC-ului”, a afirmat Meleșcanu, citat de Realitatea TV.

 

Am organizat turul 2 de o manieră care a permis înregistrarea unui număr record de voturi în străinătate. Nu au fost semnalate incidente grave privind corectitudinea procesului electoral în exterior. Au fost şi excepţii, pe care le regretăm: Paris, Londra, Torino, Munchen şi altele.

 

Regret aceste disfuncţionalităţi din turul 2 şi îmi cer scuze public tuturor cetăţenilor români. Consider că responsabilitatea nu aparţine cetăţenilor, ci rigidităţii cadrului juridic existent. Nu ştiu să se fi închis vreo secţie de votare înainte de ora locală 21:00.

 

Cinci zile am condus o echipă, dar sunt mândru de ea. Responsabilitatea, deocamdată, mi-o asum eu. Pentru alţii nu pot să vorbesc”, a mai spus Teodor Meleșcanu.

Comentarii Facebook