Tatii vor in abecedar alaturi de mame! Organizatia TATA considera ca manualele de clasa I sunt discriminatorii

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor (TATA) considera ca abecedarele autorizate de Ministerul Educatiei discrimineaza tatal, prezentandu-l drept un parinte de rang inferior.

 

"Asociatia tatilor solicita ministrului educatiei sa determine modificarea continutului abecedarelor, pentru a pune in evidenta complementaritatea celor doi parinti si pentru a sublinia importanta egala a mamei si a tatalui in cresterea si educarea copilului. Tatal si demnitarul din fruntea educatiei nationale are obligatia sa combata fenomenul discriminarii tatalui in unitatile de invatamant", se arata intr-un comunicat al Aliantei.

 

Conducerea organizatiei a analizat manualele de clasa I si a constatat ca "mama” apare in total pe 45 de pagini ale celor trei manuale, in timp ce "tata” figureaza doar pe 13 pagini. "Desi Ziua Tatalui a devenit din 2010 sarbatoare nationala legala, abecedarele nu prezinta decat Ziua Mamei", se mai arata in comunicat.

 

"Primul cuvant invatat de elevi este mama, in timp ce tata apare spre finalul abecedarului. TATA solicita ca cele doua cuvinte sa fie mentionate pentru prima data in lectii consecutive sau pe aceeasi pagina, pentru a se elimina astfel discriminarea tatalui", mai spun semnatarii comunicatului.

 

Foto: t-a-t-a.ro

Comentarii Facebook