Marti 20 Octombrie

SUA au declarat un nou război: ”Suntem în război cu Statul Islamic”


Casa Albă a anunțat că SUA au declarat ”război” împotriva jihadiştilor din gruparea Stat Islamic (SI), după ce secretarul de Stat american, John Kerry, a afirmat cu o zi înainte că Washingtonul desfăşoară "doar o vastă acţiune antiteroristă".

Kerry, aflat într-un turneu în Orientul Mijlociu cu scopul de a crea o coaliţie contra Statului Islamic în Irak şi Siria, a părut joi reticent în a folosi termenul "război" pentru a califica operaţiunea militară americană împotriva jihadiştilor, potrivit Mediafax.

"Statele Unite nu duc un război împotriva Statului Islamic, ci pur şi simplu desfăşoară o vastă acţiune antiteroristă", i-a spus Kerry unei jurnaliste de la postul de televiziune CBS.

Totuși Casa Albă şi Pentagonul au precizat, vineri, că este vorba de un adevărat război.

"Washingtonul este în război contra Statului Islamic în aceeaşi manieră în care ducem un război contra Al-Qaida şi aliaţilor săi în întreaga lume", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Allbe, Josh Earnest.

Un mesaj similar a fost lansat de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

"Suntem în război contra Statului Islamic şi în acelaşi mod continuăm războiul contra Al-Qaida şi aliaţilor săi", a afirmat el.

.

Comentarii Facebook