Stelian Tănase vrea să majoreze TAXA TV. Proiectul e pe masa lui Victor Ponta

 

Directorul general interimar al SRTv, Stelian Tănase, a declarat că a trimis un proiect Ministerului Finanțelor pentru majorarea taxei TV.

 

Într-un proiect pe care l-am avansat ministrului de Finanţe este acest lucru (majorarea taxei TV, n.r.) şi sper ca săptămâna viitoare să îi înfăţişez şi primului-ministru. Avem înţelegere ca, după Anul Nou, să avem o discuţie. Avem un material, putem discuta pe o bază serioasă. Mărirea taxei este lucrul la care ne gândim. Este o discuţie complicată şi ea se va purta”, a spus Stelian Tănase.

 

El a precizat că TVR a pierdut foarte mulți bani în urma unei decizii a Curţii Constituţionale, ducând, probabil, la reducerea cu o treime a bugetului. ”Este vorba de faptul că firmele vor plăti numai pentru un singur abonament, chiar dacă au o mie de televizoare. Aici putem să discutăm o formulă, dacă nu facem un abonament mai consistent, care să cuprindă faptul că are o mie de televizoare şi nu doar un abonament normal, care este preţul a două ţigări”, a mai spus Stelian Tănase.

 

Oficialii de la Putere susțin că va fi dificilă majorarea taxei tv chiar și cu 2 -3 lei în an electoral.

 

În 2003, taxa tv a fost redusă pentru persoane fizice, de la 4,5 lei la 4 lei. În România este percepută una dintre cele mai mici taxe TV dintre ţările Uniunii Europene, aceasta fiind de 4-5 ori mai mică decât taxele TV din Serbia, Polonia, Grecia, Slovacia şi de 8 ori mai mică decât cea din Cehia, scrie Mediafax.

Comentarii Facebook