Statul român condamnat de CEDO să plătească 30.000 de euro


Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, marţi, 13 noiembrie, ca statul român să plătească suma de 30.000 de euro daune morale în speţa "Anca Mocanu şi alţii contra Românie".

Judecătorii Curţii de la Strasbourg au decis ca suma ce trebuie plătită ca daune morale în legatură cu manifestaţiile antiguvernamentale, convertită în lei, să fie plătită de statul român în termen de trei luni de la data la care, conform art. 44 § 2 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, decizia va deveni definitivă, informează Agerpres.

Articolul prevede că o hotărâre devine definitivă când părţile declară ca ele nu vor solicita remiterea cauzei în faţa Marii Camere; la trei luni de la data hotărârii dacă remiterea cauzei în faţa Marii camere nu a fost cerută; sau când Colegiul Marii Camere respinge cererea de remitere formulată potrivit articolului 43.

Reclamanţii din această cauză au sesizat CEDO în special în absenţa unei anchete efective asupra represiunii violente căreia i-au căzut victime în timpul manifestaţiilor antiguvernamentale din iunie 1990.

Comentarii Facebook