Statul da pentru medicina dentara 70 de bani pe an pe cap de locuitor

Vicepresedintele Uniunii Nationale a Asociatiilor Stomatologice, Alexandru Brezoescu, sustine ca medicina dantara este cea mai vitregita ramura a medicini.

 

"Din pacate medicina dentara este cea mai vitregita. Alocatia pe cap de locuitor pe an este de 70 de bani. CNAS aloca un plafon pentru tratamentele dentare cabinetelor care sunt in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate in valoare de 1.000 de lei. Din acesti bani ar putea fi puse doua proteze. Daca nu sunt puse proteze, atunci banii ajung pentru tratarea catorva carii simple, cateva extractii si cam atat", a declarat Brezoescu, citat de Mediafax.

 

Din acest motiv, Uniunea Nationala a Asociatiilor Stomatologice cere modificarea legii, astfel incat pacientii sa incheie contracte cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, astfel incat fiecare om sa stie de ce servicii poate beneficia. In prezent, CNAS are incheiate contracte cu medicii.

 

Reprezentantii Uniunii spun ca desi oamenii achita asigurarile de sanatate, cand ajung la stomatolog sunt nevoiti sa scoata bani din buzunar pentru orice interventie.

Comentarii Facebook