Stareţul Mănăstirii Prislop, părintele Celestin Ceuşan, în discuții cu conţinut homosexual. A fost demis

 

Stareţul Mănăstirii Prislop, judeţul Maramureş, părintele Celestin Ceuşan, a fost ”demis” și mutat disciplinar la altă mănăstire.

 

În presă au apărut discuţii cu conţinut homosexual pe o reţea de socializare între acesta şi un fost călugăr.

 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că ancheta de la Mănăstirea Prislop este în desfăşurare.

 

Mi s-a comunicat de la Episcopia Maramureşului şi Sătmarului că fostul părinte stareţ al Mănăstirii Prislop, Celestin, a fost audiat, miercuri, de către autorităţile bisericeşti de la Baia Mare şi s-a decis scoaterea lui din mănăstire, i s-a luat atribuţia de stareţ, a rămas simplu monah, şi a fost mutat disciplinar la o altă mănăstire. Părintele Celestin a recunoscut că a fost implicat în acel dialog incriminatoriu pentru el. E un început de anchetă, cercetarea continuă şi dacă se adună şi alte probe agravante împotriva sa, pedeapsa poate să meragă până la caterisire. Va fi, probabil, rechemat, se va discuta cu el, dialogul în care a fost implicat este unul descalificant pentru el. Sancţiunea finală nu s-a dat, urmează”, a spus Bănescu, citat de Mediafax.

Comentarii Facebook