SMURD a platit avansul pentru un avion sanitar american. Banii vin din contributia de 2%


SMURD a platit avansul pentru un avion sanitar american, banii fiind obtinuti din contributia de 2% din impozitul pe venit. Aparatul valoreaza 900.000 de euro si va ajunge in Romania in august.

"Avionul este contractat si in luna august soseste in tara. Este contributia populatiei, fiindca este cumparat integral din fonduri colectate din 2%, cu mici participari de la firme, cu mici donatii care au venit suplimentar, insa banii colectati din 2% au fost suficienti sa achizitionam acest avion si deja avansul e platit si avionul va veni in luna august si va deservi toata tara", a afirmat Raed Arafat la Beclean.

"Este un avion sanitar cu doua targi, un avion Piper Cheyenne III A, un avion american de fabricatie. A fost utilizat ca ambulanta aeriana, deci nu trebuie sa facem multe modificari pe el. Nu este nou, este second-hand, dar e in stare buna, are putine ore de zbor pentru cati ani are, deci are 5000 de ore de zbor si este in stare buna. Acum urmeaza sa se faca anumite revizii, sa fie pus la punct si sa fie reinnoite anumite chestii in el si, dupa care, va fi adus. Speram ca, in luna august il vom vedea in Romania. Va opera din Bucuresti", a mai spus Arafat, citat de Mediafax.

Subsecretarul de stat a precizat ca au fost purtate negocieri cu producatorii aparatului de zbor si s-a ajuns la suma de 635.000 de euro, dar pretul final va fi de 900.000 de euro, tinand cont si de "costurile de pregatire pentru piloti, tehnicieni si mai sunt alte costuri suplimentare care vor face obiectul altor contracte. Pana se finalizam total achizitia, avionul va ajunge poate intre 800.000 si 900.000 de euro", a mai spus Arafat.

Comentarii Facebook