Situație fără precedent pentru BOR; în cazul Episcopului Hușilor: E prima dată când ne confruntăm cu un asemenea caz



Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, care a fost filmat în ipostaze intime alături de un bărbat, intră de joi în colimatorul Patriarhiei.

Joi şi vineri, Comisia pentru Regulamente şi Statut din cadrul Bisericii Ortodoxe Române va analiza procedurile care se impun în cazul episcopului de Huşi, reprezentanţii Patriarhiei precizând că nu s-au mai confrutat cu o astfel de situaţie, potrivit Mediafax.

"Se studiază în mod amănunţit statutul pentru că este prima dată când ne confruntăm cu un asemenea caz, trebuie analizate exact toate recomandările regulamentelor şi statutelor în cazul judecării unui ierarh. Se vor analiza procedurile care se vor aplica în Sinodul Permanent. Această Comisie pentru Regulamente şi Statut pregăteşte întâlnirea Sinodului Permanent, care a fost stabilit pentru 17 şi 18 august. Sinodul Permanent va analiza cazul, probele care vor mai apărea până atunci şi concluziile pe care le va extrage şi propunerile de sancţionare vor fi trimise către comisia de disciplină a Sfântului Sinod", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

De asemena, reprezentantul Patriarhiei a precizat că episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, nu a adus, până în acest moment, nicio dovadă prin care să îşi demonstreze nevinovăţia.

"Episcopul de Huşi nu a adus nicio probă în apărarea lui, doar a cerut o expertizare tehnică a înregistrărilor respective, lucru pe care îl face o autoritate judiciară care are asemenea experţi. Rezultatul acestei expertize, dacă va fi gata până atunci, va fi discutat de Sinodul din august", a adăugat Vasile Bănescu.

Episcopul Hușilor a fost filmat în ipostaze intimel alături de un alt bărbat, iar imaginile au ajuns în presă, iar în urma scandalului, Patriarhia i-a cerut lui Bîrlădeanu să nu mai slujească.

Comentarii Facebook