Site-urile pentru adulti vor fi parolate, iar accesul se va face contra cost

Comisia de Cultura a Senatului a aprobat proiectul Legii privind combaterea pornografiei in randul minorilor.

 

Potrivit proiectului, site-urile care promoveaza continut pentru adulti vor trebui sa obtina o autorizare din partea Ministerului Comunicatiilor, informeaza Mediafax.

 

Site-urile vor fi obligate sa paroleze accesul, iar utilizatorii vor fi obligati sa plateasca taxe care vor fi evidentiate in factura de internet a furnizorului.

 

Senatorul Radu F. Alexandru sustine ca in acest fel parintii vor putea vedea daca aceste site-uri au fost accesate de copiii lor. "Am observat ca minorii au o mare dexteritate in a sparge codurile si in a intra in asa-zisele site-uri protejate si am propus, si Ministerul ia in calcul, includerea unei taxari suplimentare pentru accesul pe grila de programe a unei retele, taxa care sa fie adaugata automat abonamentului la cablu, in asa fel incat parintii, in momentul in care primesc factura, sa isi poata da seama ca, fara acordul lor, minorii au avut acces la materiale", a spus senatorul.

 

Proiectul prevede ca Ministerul Comunicatiilor poate sa blocheze site-urile care nu respecta regulile. Proiectul va fi trimis spre dezbatere in Senat, care este prima camera sesizata.

Comentarii Facebook