Sfatul psihologilor pentru a scăpa de stres atunci când dormiți



Un nou studiu, realizat de psihologii americani, arată că dacă împarți patul cu cineva atunci când dormi, poți scăpa mult mai ușor de stres.

Ai un loc de muncă stresant? Răspunsul problemelor tale ar putea fi mai simplu decât ai crede. Trebuie doar să îţi găseşti un partener cu care să îţi împarţi patul noaptea. Psihologii au descoperit că astfel scapi de stres şi că atunci când eşti îmbrăţişat te simţi mai în siguranţă, scrie descoperă.ro.

Astfel, spus specialiștii, acest lucru duce la o scădere a nivelului de cortizol din organism, hormon produs de glandele suprarenale ca răspuns la stres, dar şi la diminuarea nivelului de citokine. Tototdată, nivelul oxitocinelor din corp creşte.

"Dormitul este un obicei extrem de important pentru sănătate şi ştim că este asociat cu afecţiuni cardiace şi cu starea psihicului", explică Wendy M. Troxel, profesor asistent de psihiatrie şi psihologie la Universitatea din Pittsburgh, care a participat la realizarea noului studiu.

El susține că și cei care susţine şi că cei care nu se iau în braţe noaptea sau dorm în camere diferite din cauza sforăitului sau a altor obiceiuri deranjante îşi fac o mare defavoare.

Comentarii Facebook