Șeful Jandarmeriei Române și fostul șef, puși sub acuzare în cazul mitingului din 10 august

 

Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei (fostul șef al instituției în timpul mitingului din 10 august), și actualul șef, Cătălin Sindile, sunt puși sub acuzare în cazul mitingului din 10 august.

 

Sebastian Cucoş și Cătălin Sindile sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie.

 

Fostul şef al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, actualmente prim-adjunct al Jandarmeriei Române, a fost citat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar a refuzat să vorbească.

 

Actualul șef al instituției, Cătălin Sindile, a declarat că procurorii i-au adus la cunoştinţă calitatea de suspect. ”Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă. Mi s-au adus la cunoştinţă la cunoştinţă şi faptele. Era interesul nostru să dăm cursul necesar anchetei. Din punct de vedere moral, instituţia şi-a anunţat scuzele", a declarat, la ieşirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ionuţ Cătălin Sindile.

Comentarii Facebook