Șeful DIICOT anunță că aproape 5.000 de dosare ar putea fi închise din cauza modificării codurilor de procedură penală



Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a anunțat, marți, că aproximativ 4700 de dosare s-ar putea închide dintr-odată, în urma unei singure modificari aduse de parlamentari la codul de procedura penală.

"Pentru nou, principala afectare ar trebui să fie cea dată de închiderea celor 4700 de dosare ca urmare a dispoziţiei potrivit căreia, după un an de când nu a fost început urmărirea penală, vor trebui închise, date spre clasare," a afirmat Daniel Horodniceanu, la ieșirea de la discuțiile cu delegația Comisiei Europene, în cadrul misiunii Mecanismului de Verificare și Cooperare, conform realitatea.net.

Întrebat despre stadiul plângerii penale depuse de lideurl PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, șeful DIICOT a afirmat că „Este în lucru (...). În continuare se fac investigaţii în acest dosar şi cred că se mai aşteptă o serie de acte din Israel."

Preşedintele PNL Ludovic Orban a sesizat Parchetul General ca simplu cetăţean, reclamnd faptul că Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea ar fi difuzat informaţii cu caracter secret, legate de mutarea ambasadei Românei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Comentarii Facebook