Secretele somnului perfect. Cât trebuie să dormi pentru a deveni mai deștept


Potrivit cercetărilor realizate de oamenii de știință, un pui de somn poate avea o serie întreagă de beneficii, în funcție de perioada în care are loc, de durată şi chiar de vârsta şi genele fiecărui individ.

În realitate puiul de somn este mai complicat decât realizăm noi. Trebuie să fii convins atunci când vrei să tragi un pui de somn, să stabileşti cât vei dormi şi dacă îl programezi în funcţie de lucrurile pe care le mai ai de făcut în acea zi”, spune David Dinges, specialist în studierea somnului, de la Universitatea Pennsylvania.

Una dintre metodele perfecte prin care un adult se deconectează din cotidian este moţăiala de duminică după-amiază. Dar, într-o perioadă în care aproximativ o treime din indivizi declară că nu au parte de suficient somn, puiul de somn de peste zi ar putea fi soluţia pentru o mai bună eficienţă la locul de muncă, informează Descoperă.ro.

Potrivit profesorului de la Universitatea California, Sara Mednick, tipul de somn care poate fi cel mai util depinde de ce își dorește fiecare individ în parte. de exemplu, pentru a deveni alert, sunt indicate între 10 şi 20 de minute de moţăială, însă pentru procesarea amintirilor cercetătorii recomandă un pui de somn de 60 de minute. În acest caz există însă dezavantajul ede a ne trezi putin ameţiţi.

Pentru a ne îmbunătăți memoria emoţională şi procedurală şi a ne creşte creativitatea trebuie să tragem un pui de somn de 90 de minute, care include toate etapele somnului.

Comentarii Facebook