Marti 5 Iulie

Se împlinesc 15 ani de la moartea prinţesei Diana

 

Prinţesa Diana a rămas una dintre figurile importante în istoria Marii Britanii, fiind prima soţie a prinţului Charles. Lady Di a murit într-un accident de maşină pe 31 august 1997.

De la căsătoria din 1981 până la divorţul din 1996 a fost numită Her Royal Highness The Princess of Wales (Alteţa Sa Regală Prinţesa de Wales), iar după divorţ, Diana, Princess of Wales (Diana, Prinţesă de Wales), scrie realitatea.net

Figură publică de la anunţul logodnei sale cu Prinţul Charles, Diana a rămas centrul atenţiei aproape constante a privirii cercetătoare a massmediei din Marea Britanie şi din întreaga lume atât în timpul căsniciei sale, cât şi după divoţ. Diana a primit suma de circa 17 milioane £ prin hotărâre judecătorească, împreună cu un ordin legal care îi interzicea să dea mai multe amănunte presei.

Moartea ei subită într-un accident de maşină a fost urmată de o dovadă spontană şi prelungită de jale publică. Mult aşteptata anchetă a medicului legist a ajuns la concluzia, în aprilie 2008, că Diana a fost ucisă în mod ilegal de şofer şi de fotografii insistenţi, care umblau după imagini insolite cu personaje celebre şi care o urmăreau.

În 13 iulie 2006 revista italiană Chi a publicat fotografii în care prinţesei i se aşeza masca de oxigen în maşina distrusă în accident,în ciuda opririi publicării acestor fotografii. Fotografiile au fost făcute la câteva minute după accident şi o înfăţişează prăbuşită pe scaunul din spate în timp ce un asistent încerca să îi fixeze o mască de oxigen pe faţă.

Comentarii Facebook