Scandal la rezidentiat! Medicii acuza Ministerul Sanatatii de frauda


Mai multi medici care au sustinut examenul de rezidentiat acuza Ministerul Sanatatii de frauda. Ei au intocmit o petitie online prin care reclama hotia.

Medicii sunt cel mai nemultumiti de grilele care s-au dat la examen.

"De ce au existat grile din alta materie in afara celei din programa si de ce ulterior cei care au raspuns corect la ele au avut de suferit prin reducerea considerabila a punctajelor initiale (de la 1 la 23 de puncte). De ce nu ne-au fost prezentate motivele pentru care s-au anulat aceste grile, precum si motivul pentru care a fost posibila o astfel de eroare", ii intreaba medicii pe reprezentantii Ministerului Sanatatii, in petitia online.

"In fiecare an se intampla aceleasi lucruri la examenele de rezidentiat, aceleasi hotii si ocupari de locuri pe pile/spaga/etc. Nu am nicio problema cu domnul Streinu Cercel si nu am niciun alt interes decat cel de a arata cum se mai face o hotie in tara aceasta", afirma unul dintre tinerii care a sustinut examenul de rezidentiat in 21 noiembrie.

Semnatarii petitiei solicita revenirea la clasamentul initial si pedepsirea celor vinovati. "Nu vrem sa ne mai simtim vinovati de alegerea de a ramane in tara si de a practica medicina in Romania", sublineaza semnatarii petitiei.

Potrivit evz.ro, reprezentantii Ministerului Sanatatii nu au comentat aceste acuzatii.

Examenul de rezidentiat a fost sustinut de 5.130 de medici, din care 4.499 l-au promovat. Acestia vor fi repartizati pe cele 3.505 de locuri si posturi scoase la concurs de Ministerul Sanatatii.

Comentarii Facebook