Rosia Montana Gold Corporation nu mai da aurul din mana. Traian Basescu vrea mai mult


Presedintele comapaniei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), Dragos Tanase, a declarat ca statul roman ar castiga suficient de pe urma unei viitoare exploatari, dar e dispus sa poarte un dialog.

"Noi vom fi bucurosi sa participam la discutii. in cadrul acestor discutii vom explica faptul ca proiectul RMGC aduce beneficii economice importante economiei Romaniei si ca, in momentul de fata, proiectul este bine structurat, este robust si va genera cash-flow-uri importante pentru economia Romaniei. Masurate de catre experti internationali, experti mondiali. Acesti experti au concluzionat ca proiectul, in forma actuala, genereaza beneficii competitive in plan mondial. Evident, noi nu refuzam niciun fel de invitatie la dialog. in momentul in care vom avea aceste discutii vom prezenta structura beneficiilor actuale", a declarat Dragos Tanase, intr-un interviu acordat Mediafax.

"Din punctul nostru de vedere, castigurile statului roman sunt competitive in momentul de fata cu orice alta tara din lume, dar nu vom refuza nicio invitatie la dialog. O sa ne prezentam si o sa discutam la momentul respectiv", a mai spus Dragos Tanase.

Presedintele RMGC a spus ca acum compania este concentrata pe indeplinirea conditiilor pentru obtinerea acordului de mediu. "Nu ni s-a sugerat niciodata faptul ca evaluarea de mediu ar fi conditionata de renegocierea contractului. In momentul de fata, procedura continua, merge pe acordul de mediu. Nu avem elemente care sa indice suspendarea procedurii in momentul de fata asteptand o eventuala renegociere", a precizat Dragos Tanase.

Declaratiile lui Tanase vin dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat intr-o interventie la TVR ca Romania trebuie sa renegocieze contractul cu RMGC si sa isi suplimenteze rezervele de aur.

Comentarii Facebook