Romanul mort in Afganistan se numea Motco Filaret! FOTO


Romanul care a murit in Afganistan a fost identificat. Motco Filaret era ofiter de afaceri politice in cadrul misiunii Natiunilor Unite in Afganistan si avea 43 de ani.

 

Barbatul ar putea fi orginar din Dej sau Bistrita, dar oficialii MAE nu au facut precizari clare. Motco Filaret a absolvit Liceul Industrial din Bistrita in anul 1986.

 

"Urmare a incidentului de la Mazar-i-Sharif si a notificarii primite de la Departamentul operational pentru mentinerea pacii, MAE este in masura sa confirme faptul ca printre victime se afla un cetatean roman, ofiter de afaceri politice in cadrul operatiunii nord din cadrul misiunii ONU in Afganistan. Reprezentantul in cadrul centrului operational era domnul Motco Filaret, un expert cu o impresionanta activitate in relatiile internationale si in cadrul organizatiilor internationale", a declarat Doris Mircea, directorul Directiei pentru Comunicare si Diplomatie Publica din Ministerul de Externe.

MAE a precizat ca, "pe langa activitatile in cadrul centrului de la Mazar-i-Sharif, Motco Filaret a mai participat la misiuni in cadrul centrului operational sud din Kandahar, Afganistan, misiuni OSCE de teren in Tadjikistan, Federatia Rusa, Caucazul de Nord, Cecenia, precum si in cadrul altor misiuni ale unor organizatii internationale".

In atacul asupra centrului ONU au murit cel putin 14 persoane.

Talibanii au negat ca ar fi responsabili, calificand incidentul dept "un act al musulmanilor responsabili". "Strainii si-au atras furia afganilor asupra lor arzand Coranul", a declarat un purtator de cuvant al talibanilor, citat de realitatea.net.

Comentarii Facebook