România trebuie să decidă dacă renunță la schimbarea orei

 

Comisia Europeană a propus, miercuri, să se renunțe la schimbarea sezonieră a orei în Europa în 2019, iar statele membre pot decide dacp doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau de iarnă.

 

România poate decide ce pe model vrea să meargă începând de anul viitor.

 

Preşedintele Jean-Claude Juncker a declarat: ”Cu toţii afirmăm în discursurile noastre că dorim să acţionăm la nivel macro în chestiunile de importanţă majoră şi la nivel micro în chestiunile de importanţă minoră. Dar nu există aplauze atunci când legislaţia UE prevede faptul că europenii trebuie să schimbe ora de două ori pe an. Astăzi, Comisia propune schimbarea acestei situaţii. Schimbarea orei trebuie să înceteze. Statele membre ar trebui să decidă singure ca cetăţenii lor să trăiască în condiţii de oră de vară sau de iarnă. Este o chestiune de subsidiaritate. Mă aştept ca Parlamentul şi Consiliul să împărtăşească acest punct de vedere şi să găsească soluţii care funcţionează pentru piaţa noastră internă. Suntem în întârziere”.

 

Comisarul pentru transporturi, Violeta Bulc, a declarat: ”Propunem renunţarea la schimbarea sezonieră a orei începând cu anul viitor. Acest calendar foarte ambiţios va permite cetăţenilor să beneficieze de această măsură fără întârziere. În prezent invităm statele membre şi întreprinderile să facă pregătirile necesare pentru a asigura o abordare coordonată în întreaga UE”.

Comentarii Facebook