Vineri 27 Ianuarie

REVOLUȚIE ÎN MEDICINĂ: Aparatul care diagnostichează cancerul în 20 de minuteQ-Cancer este primul aparat de tipul toumor profiler și momentan se afșă în stadiul de dezvoltare, fiind realizat de cercetătorii de la universitățile Newcastle și Sheffield, în parteneriat cu compania QuantuMDX.


Dispozitivul va permite medicilor, asistenţilor şi farmaciştilor să identifice tipul de cancer de care suferă un pacient, rapid şi cu mare acurateţe, şi va reprezenta astfel un progres deosebit în domeniul diagnosticării cancerelor.

Reprezentanţii companiei QuantuMDx afirmă că dispozitivul ar putea prelungi vieţile a 12 milioane de persoane nou-diagnosticate cu cancer, în întreaga lume. Diagnosticarea rapidă va permite chirurgilor să extirpeze aproape imediat cea mai mare parte a tumorilor şi îi va ajuta pe oncologi să prescrie tratamentul adecvat tipului de cancer respectiv.

Dispozitivul utilizează o nanotehnologie avansată, analizând mostre submicroscopice de ţesut pentru a identifica tipul de cancer, profilul său genetic şi gradul de răspândire în organism.


Citește mai multe pe Descopera.ro


Comentarii Facebook