REGULI de PENITENCIAR pentru VIP -uri. Clanul Becali respectă legile nescrise

 

VIP -urile care ajung după gratii respectă un scurt regulament impus de șefii clanurilor din penitenciare.

 

VIP-uri ca Gigi Becali, Gică Popescu sau Cătălin Voicu respectă și un instructaj verbal primit de la colegii de detenție, conform evz.ro.

 

Păi, în momentul în care te duci la Rahova, dacă cineva îţi pune gând rău, n-ai cum să scapi. Cine spune că ești protejat acolo zice o poveste. Nu reziști dacă în viață nu ți-ai format un bagaj relațional”, spunea, într-un interviu, Cătălin Voicu, fostul senator, condamnat la șapte ani pentru trafic de influență.

 

1. Deținuților-VIP nu le este permis să fie solitari, să iasă singuri în curte sau în penitenciar. Motivul: pot fi ușor șantajați sau atacați, caz în care gardienii taie drepturile tuturor deținuților. Așa că Gigi Nețoiu sau Cristi Borcea sunt sub protecția clanurilor din penitenciarele Craiova și Slobozia.

 

2. Să devină membrul unui clan. Orice VIP trebuie să aleagă, încă din prima săptămână, o grupare care să-l protejeze. Liderul acestui clan, care are titlul de „jupân”, trebuie apoi să negocieze cu restul găștilor împărțirea avantajelor: banii și bunurile primite de la vedetă. Meme Stoica este protejat, la Rahova, de membri ai Clanului Sportivilor, din care face parte și Gheorghe Mustață, șeful galeriei Stelei.

 

3. Să nu fie pârâcios. Dacă Gigi Becali este agresat, el nu trebuie să anunțe incidentul gardienilor. Agresiunea este raportată doar jupânului care-l protejează. Acesta îl va pedepsi dur pe agresor: i se înțeapă limba dacă a vorbit urât sau i se va rupe o mână - dacă a lovit.

 

4. Să împartă ce primește. Deținuții- VIP trebuie să ofere o parte din bunurile pe care le primesc de acasă, membrilor clanului care-l protejează.

 

5. Batjocura nu este permisă. Să nu fie niciodată cu nasul pe sus în fața altor deținuți. Să nu umilească cu glume.

 

6. Mobilul vedetei este al tuturor. Membrii importanți ai clanului care-l protejează pot folosi telefonul VIP-ului ca să-și sune apropiații din libertate.

 

7. Să plătească un „vinovat”: un coleg de celulă care, în cazul în care vedeta este prinsă cu bani în buzunare sau telefon mobil, să mintă și să-și asume el vina.

 

8. Să plătească „salarii” gărzilor de corp. Membrii clanului care-l protejează vor avea, la eliberare, o sumă de bani din partea vedetei.

 

9. După eliberare, să nu vorbească niciodată urât despre foștii camarazi care l-au apărat.

 

 

Comentarii Facebook