Regele Cioabă, reținut pentru 24 de ore

 

Regele Cioabă a fost reținut pentru 24 de ore, în urma percheziițiilor făcute azi.

 

Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, a fost ridicat de polițiști, miercuri dimineață, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciul de 5 milioane de euro.

 

În momentul în care a fost ridicat de mascaţi, acesta a declarat că este nevinovat şi a aruncat toată vina asupra soţiei.

 

Cioabă a fost dus, împreună cu mai mulţi suspecţi, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, în urma unor pecheziţii de amploare, la 28 de adrese din opt județe și din Capitală.

 

Ancheta vizează 32 de persoane care ar fi comis infracţiuni economice, în perioada 2009-2014. Dorin Cioabă şi ceilalţi suspecţi sunt acuzaţi că, în perioada 2009 - 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale, potrivit realitatea.net.

 

Persoanele vizate ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

 

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro, conform B1TV.

 

Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. 

Comentarii Facebook