Duminica 24 Septembrie

Record pe Facebook și Twitter la finala Cupei mondiale. Au fost transmise peste 600.000 mesaje pe minut


Meciul din finala Campionatului Mondial de fotbal, dintre Germania și Argentina, a doborât recorduri de popularitate pe rețelele de socializare, pe Twitter înregistrându-se un record de 618.725 de mesaje publicate într-un minut, iar pe Facebook - 280 de milioane de interacţiuni între 88 de milioane de utilizatori.

Potrivit platformei online Twitter, momentul în care jucătorul Germaniei Mario Gotze a înscris în poarta Argentinei a generat 618.725 de postări într-un minut, depăşind astfel precedentul record înregistrat în acest campionat, în meciul din semifinale în care Germania a bătut Brazilia, cu 7 - 1, informează theguardian.com, citat de Mediafax.

Golul al cincilea reuşit de germani prin Sami Khedira a suscitat atunci cele mai multe comentarii, 580.166 de postări într-un minut.

Cu toate acestea, totalul de 32,1 milioane de postări publicate pe Twitter în timpul meciului de duminică seară nu a reuşit să depăşească recordul de mesaje înregistrat în timpul partidei dintre reprezentativele Braziliei şi Germaniei, când au fost postate 35,6 milioane de mesaje.

Totodată, un selfie postat de jucătorul german Lukas Podolski, în care Bastian Schweinsteiger îl sărută pe obraji, imediat după victorie, a fost redistribuit pe Twitter de peste 88.620 de ori şi a primit 78.169 de aprecieri.

O altă fotografie, numită de fotbalist "Selfie 2", în care Podolski apare alături de cancelarul german Angela Merkel a fost redistribuită pe Twitter de 25.022 de ori şi a primit 29.809 de aprecieri.

Pe Facebook, 88 de milioane de utilizatori din întreaga lumea au interacţionat de 280 de milioane de ori, prin intermediul postărilor, "like-urilor" şi a comentarilor, în timpul finalei Cupei Mondiale.

Astfel, a fost depăşit recordul anterior de interacţiuni, 245 de milioane, înregistrat la Super Bowl, în 2013. Potrivit reprezentanţilor Facebook, cei mai activi utilizatori pe reţeaua de socializare au fost din Statele Unite ale Americii, Brazilia, Argentina, Germania şi Indonezia.

Comentarii Facebook